Archive for the ‘Aktuellt’ Category

Välkommen till nya Tradedoubler!

23 maj 2012

Idag är vi på Tradedoubler väldigt glada över att lansera vårt helt nya varumärke med en ny fräsch hemsida och en ny blogg! Vi hoppas du gillar den ljusa, moderna och energifylla känslan som vi vill förmedla med det nya utseendet. Välkommen att följa oss där!

Här hittar det officiella pressmeddelandet.

TradeDoubler kammar hem på Performance Marketing Awards!

21 maj 2012

Förra veckan vann TradeDoubler de fina utmärkelserna ”Best Managed Affiliate Programme”, ”Best Publisher Support” och ”Publisher’s Choice of Network” på A4U Performance Marketing Awards i London.

”Best Managed Affiliate Program”-utmärkelsen bedömdes av representanter för ledande varumärken i branschen, och publisherutmärkelserna av publishers.

Vi är fantastastiskt glada för dessa utmärkelser och tackar alla annonsörer, publishers och TradeDoublare för enastående insatser. Vi ser redan fram emot nästa års A4U Awards!

TD gästar Medieinstitutet

3 februari 2012

I höstas startade den nya utbildningen OnlinemarknadsförareMedieinstitutet i Stockholm. Eftersom denna utbildning innehåller bl.a. affiliatemarknadsföring och vi många gånger tagit emot studenter från Medieinstitutet både på praktik och som anställda var vi inte sena på att involvera oss i denna utbildning! Utbildningen är en YH-utbildning vilket i stora drag innebär att de teoretiska studierna i större omfattning kombineras med praktiskt lärande på en arbetsplats. En YH-utbildning har en ledningsgrupp som ska bestå av företrädare för de delar av arbetslivet som berörs av utbildningen och för just Medieinstitutets Onlinemarknadsförarna sitter en av våra Account Directors med i ledningsgruppen.

Under det intensiva året som utbildningen sträcker sig över läser studenterna om sök, webbanalys, sociala medier, annonsverktyg, affiliate och mycket mer. Året avslutas med en tio veckor lång praktik ute i arbetslivet.

Denna vecka startade affiliateblocket som vi är väldigt glada över att få hålla i. I dryga två veckor pratar vi CPA, sales, leads, imps, clicks, commission, banners, product feeds och en massa mer som studenterna sedan får omsätta i uppgifter som de får av oss. Uppgifterna är både utifrån publisher- och annonsörsperspektiv och vi ser fram emot att se vad studenterna kommer att hitta på!

Kommentar kring vårt uppmärksammande i Dagens Media

19 januari 2012

Till att börja med tycker vi att det är tråkigt att Sweclockers och dess besökare exponerats för den här typen av annonser och beklagar om så skett.

Vi är mycket måna om att upprätthålla en hög kvalitet i vårt nätverk och har rutiner på plats för att motverka att sådana här händelser inträffar. När vi fick kännedom om händelsen startade vi därför en utredning och inledde en dialog med Sweclockers. Vår utredning visar såhär långt att det i Tradedoublers loggar inte finns något som säger att någon annons skulle ha exponerats på den angivna annonsytan under den angivna perioden. Tradedoubler har inte heller några externa partners som visar den typen av budskap. Våra säljare skulle aldrig ta i det här klientelet av kunder då kampanjnätverket i huvudsak arbetar med premiumkunder och välrenommerade mediebyråer.

Vi har också noterat att det som har orsakat Dagens Medias intresse för frågan, så vitt vi förstår, är en skärmdump från en dator. Vi fortsätter dock vår utredning kring vad som kan ha orsakat händelsen, och om vi eller våra partners kan vidta åtgärder för att undvika att det kan hända igen.

Ni är välkomna att kontakta mig vid frågor.

Hälsningar,
Kristoffer Klockare
Sverigechef, TradeDoubler Sverige

TD SE välkomnar ny Sverigechef

8 december 2011

Hej,

Jag heter Kristoffer Klockare och har sedan en månad tagit mig an det spännande uppdraget som Sverigechef för TradeDoubler Sverige. Jag kommer att ansvara för ledningen av vår verksamhet i Sverige i allmänhet och för säljdelen i synnerhet. Vi har en ny stark säljavdelning på plats som är fokuserad och laddad inför 2012. Vi kommer göra en nysatsning under 2012 för att driva mer aktivitet och nykundsbearbetning inom både Affiliate och Campaign. Hör gärna av er till mig om ni vill träffa oss, vi vill gärna träffa er!

Jag kommer tidigare från ValueClick där jag jobbat med ledning utav tre olika bolag inom samma koncern och framförallt prisjämförelsesajten PriceRunner. Har arbetat för PriceRunner sedan år 2000 och har varit med om en rolig och utmanande resa dessa 11 år. Nu står PriceRunner starkt som Sveriges bästa prisjämförelsesajt 2011 enligt InternetWorld vilket jag är väldigt stolt över.

Under hösten har det hänt mycket på publisherfronten med bland annat ett första släpp av ett förbättrat publishergränssnitt och det kommer komma mer under början av nästa år. Vi kommer också bygga upp vårt mobila nätverk och fortsätta med våra afterworksshops som har varit väldigt lyckade. En annan nyhet är att vi har anställt en ny förmåga i publisherteamet som heter Kristoffer Ullenius, och jag vill gärna här och nu önska honom välkommen till TradeDoubler.

Med det vill jag önska er lycka till med julförsäljningen och en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Med vänliga hälsningar,
Kristoffer

TD AfterWorkshop III

7 december 2011

Nästa torsdag är det dags för vår tredje och sista TD AfterWorkshop för i år! Precis som tidigare gånger är alla välkomna att plocka med datorn och sätta sig här och jobba en stund, få hjälp av oss som är på plats, träffa andra publishers och nu när det närmar sig jul avnjuta lite glögg och pepparkakor.

Tid och plats: Torsdag den 15 december, kl. 16:30-18:30, på Sveavägen 20 7 tr. Anmälan görs till anmalan@tradedoubler.com.

Ange ditt namn, din site, och om det är något speciellt du vill prata om så gör vi vårt bästa för att plocka upp det!

Vi ses!

TD AfterWorkshop II

21 november 2011

Nu på torsdag är det dags för vår andra TD AfterWorkshop! Precis som förra gången är alla välkomna att plocka med datorn och sätta sig här och jobba en stund, få hjälp av oss som är på plats eller ta bara en kaffe med andra publishers.

Tid och plats: Torsdag den 24 november, kl. 16:30-18:30, på Sveavägen 20 7 tr. Anmälan görs till anmalan@tradedoubler.com – först till kvarn! (Det går även bra att redan nu boka upp sig på nästkommande datum: torsdag 15 december – julspecial!)

Ange ditt namn, din site, och vilket datum du önskar anmäla dig till. Är det något speciellt du vill prata om? Skriv gärna det i anmälan så gör vi vårt bästa för att plocka upp det!

Hoppas vi ses!

Tillägg: Vi kommer även att ha ett par trevliga utvecklare på plats! Vill du prata med dem? Kom tidigt!

Mer om vår workshop på SIME

14 november 2011

Imorgon drar SIME igång! Som vi berättade förra veckan kommer vi på TradeDoubler att hålla i workshopenM-commerce – beyond mobile marketing” på onsdag eftermiddag.

Vår Market Unit Leader Leif Eliasson kommer att hålla i en inledande presentation, för att sedan tillsammans med Simon Wallén från Rabble och Maks Giordano från The Nunatak Group att sitta i panelen.

Och så preppar vi goodie bags för fullt såklart!

The Zoo Project

11 november 2011

Har du en grym affärsidé inom affiliate? Då ska du ta en ordentlig titt på The Zoo Project som TD UK presenterar idag! The Zoo Project är en startup-inkubator där de som väljs ut erbjuds att under ett års tid få sitta på TD:s kontor i London, handledning, nätverkande, unika möjligheter att samverka med stora annonsörer och mycket mer.

A4u har pratat med Dan Cohen, Network Director North-West, om projektet:

Från och med idag och fram till den 6 januari går det att ansöka om att vara med. Läs här om du vill veta mer.

TD på SIME 2011

7 november 2011

Nästa vecka är det äntligen dags för årets upplaga av internetkonferensen SIME som denna gång hålls på Cirkus i Stockholm. Vi från TradeDoubler kommer att hålla i workshopenM-commerce – beyond mobile marketing”. Hur ser vi på TradeDoubler på den mobila marknaden? När kommer mobilen att bli det självklara verktyget för online-handeln? Det kommer vi att prata om där! Vi kommer även att kika på case samt ha en paneldiskussion med personer från branschen. Ses vi där?

TD AfterWorkshop

20 oktober 2011

Publishers – vi vill träffa er mer! Därför har vi en gång i månaden fram till jul bokat den största lokalen vi har på Stockholms-kontoret och bjuder härmed in till vår nya TD AfterWorkshop. Plocka med datorn och sätt er här och jobba en stund, lyft det ni skulle vilja ha hjälp med eller ta bara en kaffe. Vi kommer vara ett par stycken från både publisherteamet och account manager-teamet på plats varje gång för att hjälpa till och svara på frågor, och eventuellt bjuder vi in medarbetare från andra team om det skulle efterfrågas från er.

Första tillfället är nästa torsdag den 27 oktober, kl. 16:30-18:30, på Sveavägen 20 7 tr. Även om lokalen är stor så är platserna begränsade och anmälan görs därmed till anmalan@tradedoubler.com – först till kvarn! (Det går även bra att redan nu boka upp sig på de två kommande datumen: torsdag 24 november och torsdag 15 december.)

Ange ditt namn, din site, och vilket datum du önskar anmäla dig till. Är det något speciellt du vill prata om? Skriv gärna det i anmälan så gör vi vårt bästa för att plocka upp det!

Hoppas vi ses!

En spännande höst på TradeDoubler

8 september 2011

Hej på er!

Jag hoppas att ni alla har haft en bra sommar och är laddade för en spännande och intressant höst – det är vi på TradeDoubler!

Först och främst vill vi tacka er publishers för utnämningen som ”Europas bästa affiliatenätverk”. Undersökningen som gjordes av A4U, branchorganisationen för affiliates och prestationsbaserad marknadsföring, baserades på intervjuer med fler än 1000 publishers, där man letade efter egenskaper såsom spårning, kvalitet på annonsörer, betalningssäkerhet, betalningsfrekvens, etc. Naturligtvis är vi väldigt stolta över utnämningen och den kommer få oss att fortsätta sträva efter att bli ännu bättre.

Som ni säkert vet så har vi i dagarna lanserat första delen i ett större omfattande projekt för att förbättra vårt publishergränssnitt. Det nya gränssnittet kommer framöver att effektivisera all kommunikation och alla transaktioner mellan publishers och TradeDoubler samt bidra till att publishers får sina intäkter på ett snabbare och mer effektivt sätt.

I denna första del är fokus på att öka användarvänligheten samt att underlätta hanteringen för internationella publishers. Detta följs i kommande steg av förbättrade intjäningsmöjligheter genom snabbare anslutning till program och automatisk optimering av tillgängliga annonser.

Parallellt med att vi genom utveckling av våra stödsystem och verktyg försöker förbättra vardagen för er publishers, så har vi även de senaste månaderna genomfört flera nyrekryteringar till vårt publisherteam. Detta är ännu en del i vår aktiva och långsiktiga satsning gentemot publishers.

Vi kommer vidare under hösten att samarbeta ännu mer över landsgränserna internt inom TradeDoubler än vad vi har gjort tidigare. Syftet att underlätta för annonsörer och publishers att förflytta sig över gränserna och på så sätt öppna upp för nya intäktsströmmar på nya marknader.

Jag hoppas att ni alla känner ett fortsatt intensivt engagemang från oss på TradeDoubler och ser fram emot en intensiv höst tillsammans!

Hälsningar,
Leif Eliasson, Market Unit Leader North East

Nytt publishergränssnitt

6 september 2011

Idag släpper vi den första delen av ett nytt och förbättrat publishergränssnitt! Målet med förändringarna är att göra gränssnittet bättre och mer användarvänligt.

I detta första steg har vi främst arbetat med det nya gränssnittets startsida där en renare layout, nya menyer och grafer gör det lättare att få en snabb överblick.

Undersidornas innehåll och funktioner har inte förändrats ännu utan kommer att förändras i de kommande släppen under hösten.

Logga in på ditt TradeDoubler-konto för att ta en titt och läsa mer om förändringarna.

Vi vill gärna höra vad du tycker! Skicka ett mail till on.feedback@tradedoubler.com om du vill ge oss feedback på det nya gränssnittet. Har du allmänna frågor kan du i även som vanligt skicka dem till vår support.

TradeDoubler utsett till bästa nätverk i Europa!

19 augusti 2011

Nu börjar kontoret fyllas med kollegor som kommit tillbaka från semester och det är extra kul att mötas av nyheten att TradeDoubler blivit utsett till Europas bästa nätverk! Här är vårt pressmeddelande från den 5 augusti:

Det digitala marknadsföringsbolaget TradeDoubler har utsetts till Europas bästa affiliatenätverk i en undersökning bland mer än 1 000 affiliates. Undersökningen är genomförd av A4U, branschorganisationen för affiliates och prestationsbaserad marknadsföring.

En av fyra affiliates föredrar TradeDoubler framför andra affiliatenätverk. De tillfrågade valde TradeDoubler till favoritnätverk baserat på följande fem egenskaper:

  • Tillförlitlighet i spårningen
  • Kvaliteten på handlare och annonsörer
  • Betalningssäkerhet
  • Betalningsfrekvens
  • Bredd bland annonsörer

”Att topprankas av våra affiliates är det bästa erkännande vi kan få. Utöver den tekniska plattformen, är det vår djupa branschkunskap och förmåga att anpassa tjänsterna för olika branscher som är avgörande för att vi lyckas attrahera både annonsörer och publishers”, säger Urban Gillström, VD och koncernchef för TradeDoubler.

”I Sverige är det tydligt att vår starka position på marknaden är mycket uppskattad av både lokala och internationella annonsörer. Vi arbetar kontinuerligt med våra publishers för att säkerställa att våra produkter och tjänster överträffar deras förväntningar”, säger Leif Eliassson, Sverigechef.

Undersökningen visar att över 20 procent affiliates planerar att öka sina aktiviteter i sociala medier under 2011. Tyskland är det mest populära landet att expandera till bland de som vill addera en ny marknad, vilket även visas av den TradeDoublers starka tillväxt i Tyskland under första halvåret 2011.

Undersökningen visar också att prestationsbaserad marknadsföring är en viktig inkomstkälla för de flesta affiliates. En tredjedel av de tillfrågade får över 80 procent av sina inkomster från prestationsbaserad marknadsföring.

Vad tycker ni? Kommentera gärna!

TradeDoubler Summit 2011

27 maj 2011

Idag går TD Summit av stapeln i London igen! Några av oss från SE-kontoret är på plats och vi som är kvar i Stockholm följer #TDsummit och på affiliates4u. I klippet nedan kan du se vad några av eventets besökare tyckte om det sist det hölls i London.