TD gästar Medieinstitutet

februari 3rd, 2012 av Publisher team

I höstas startade den nya utbildningen OnlinemarknadsförareMedieinstitutet i Stockholm. Eftersom denna utbildning innehåller bl.a. affiliatemarknadsföring och vi många gånger tagit emot studenter från Medieinstitutet både på praktik och som anställda var vi inte sena på att involvera oss i denna utbildning! Utbildningen är en YH-utbildning vilket i stora drag innebär att de teoretiska studierna i större omfattning kombineras med praktiskt lärande på en arbetsplats. En YH-utbildning har en ledningsgrupp som ska bestå av företrädare för de delar av arbetslivet som berörs av utbildningen och för just Medieinstitutets Onlinemarknadsförarna sitter en av våra Account Directors med i ledningsgruppen.

Under det intensiva året som utbildningen sträcker sig över läser studenterna om sök, webbanalys, sociala medier, annonsverktyg, affiliate och mycket mer. Året avslutas med en tio veckor lång praktik ute i arbetslivet.

Denna vecka startade affiliateblocket som vi är väldigt glada över att få hålla i. I dryga två veckor pratar vi CPA, sales, leads, imps, clicks, commission, banners, product feeds och en massa mer som studenterna sedan får omsätta i uppgifter som de får av oss. Uppgifterna är både utifrån publisher- och annonsörsperspektiv och vi ser fram emot att se vad studenterna kommer att hitta på!

Leave a Reply